The English language is like London: proudly barbaric yet deeply civilised, too, common yet royal, vulgar yet processional, sacred yet profane. Each sentence we produce, whether we know it or not, is a mongrel mouthful of Chaucerian, Shakespearean, Miltonic, Johnsonian, Dickensian and American. Military, naval, legal, corporate, criminal, jazz, rap and ghetto discourses are mingled at every turn.

Engleski jezik je poput Londona: ponosno divljački, ali istinski civiliziran,  istovremeno priprost i veličanstven, kočijaški  i ceremonijalan, toliko prosvijećen, a opet  toliko grješan.  Svaka rečenica koju izgovorimo, shvaćali to ili ne, je čušpajz Chaucera, Shakespeara, Miltona, Johnsona, Dickensa i Amerike. Vojni, pomorski, pravni, upravni, kazneni, jazz, rap i ghetto govor miješaju se na svakom uglu.

Stephen Fry

The Ode Less Travelled: Unlocking the Poet Within

ZAŠTO ENGLESKI?

Mnogi su razlozi zašto engleski jezik prožima duh vremena u kojem živimo i zbog kojih se danas smatra glavnim svjetskim jezikom. Engleski je jezik s kojim se, osim materinjeg, najčešće susrećemo u našoj svakodnevici. Zašto?

Najrasprostranjeniji svjetski jezik

Kao posljedica britanskih kolonijalnih težnji, engleski je danas najrasprostranjeniji jezik na svijetu i službeni jezik u Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama Commonwealtha, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu, Australiju, Pakistan i mnoge druge. Uz otprilike 400 milijuna nativnih govornika, engleski razumije ili se njime koristi više od milijarde ljudi širom svijeta.

Jezik znanosti i tehnologije

Iako Kina proživljava pravu tehnološku renesansu, Sjedinjene Američke Države i dalje su predvodnik u tehnološkim dostignućima i inovacijama. Većina današnjih znanstvenih otkrića objavljuje se na engleskom, a novokovane riječi vrlo će vjerojatno biti temeljene na engleskom jeziku. Od otprilike 1000 novih riječi koje se svake godine dodaju Oxfordovom rječniku engleskog jezika, većina je izvedena iz svijeta znanosti i tehnologije.

Engleski je jednostavan (Za početnike :))

Gramatički i sintaktički, engleski jezik jedan je od najlakših jezika za svladati. Kao početniku dostatan nam je i jednostavan vokabular koji poput LEGO kockica spajamo u poruku koju želimo prenijeti. Težina i kompleksnost engleskog jezika kriju se u semantičkom bogatstvu koje otkrivamo iza privida jednostavnosti.

Jezik poslovnog svijeta

U umreženom svijetu današnjice, uz decentralizirani princip tržišta robe, radne snage i proizvodnje javlja se nužnost kodificiranja i unificiranja globalne komunikacije. Upravo se engleski jezik zbog svog lingvističkog bogatstva koristi kao univerzalni jezik međunarodnog poslovnog svijeta.

Jezik showbusinessa

Američka filmska industrija koju znamo i pod nazivom „Hollywood“ već čitavo stoljeće proizvodi „snove“ i preko velikih i malih ekrana utječe na poimanje kulture diljem svijeta. Većina nas zna barem nekoliko fraza engleskog jezika koje smo naučili kroz filmove ili serije, ili poneki stih pjesme mladića koji je zaludio tinejdžere diljem svijeta.

Neslužbeni jezik Interneta

Više od polovice sadržaja dostupnog na Internetu objavljeno je na engleskom jeziku. Poznavanje engleskog jezika omogućuje nam pristup nevjerojatnoj količini informacija i znanja, a popularnost društvenih mreža pospješila je  prodor engleskog u našu svakodnevicu.

Svojom prisutnošću engleski jezik nametnuo je nužnost poznavanja barem osnovnog vokabulara i sintakse. Znanje engleskog jezika danas se smatra jednim od glavnih preduvjeta sudjelovanja na domaćem i stranom tržištu rada, kao i za uspješno svladavanje školskih i visokoškolskih obveza. Ne čekajte!

Unaprijedite svoje znanje engleskog već danas!

The limits of my language means the limits of my world.

Ludwig Wittgenstein

Anyone can speak Troll. All you have to do is point and grunt.

J.K.Rowling

ZAŠTO MNEMOSYNE?

Duh našeg vremena najbolje se ogleda u tempu modernog života. Uz više obveza i manje slobodnog vremena potrebno nam je što više informacija u što kraćem periodu. Iz istog razloga većina današnjih škola primarno nudi intezivne tečajeve prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (razine A, B ili C). Cilj tečaja je omogućiti polazniku nominalno stjecanje jezičnih, uglavnom gramatičkih kompetencija određenog stupnja u što kraćem roku. Poučeni iskustvom naših predavača, intenzivni tečajevi odlični su za sustavno ponavljanje već usvojenog znanja, no ne i za stjecanje relevantnih vještina.

Mnemosyne nudi odmak od klasičnog i intenzivnog tipa tečaja nudeći sveobuhvatno praktično iskustvo tematski strukturirano prema realnim potrebama i interesima polaznika.

Mnemosyne tečajevi usmjereni su razvoju primarno govornih i konverzacijskih vještina kontekstualnim učenjem, tj. usvajanju vokabulara i govornih uzoraka u praktičnim situacijama.

Mnemosyne tečajeve temeljimo na tri jednostavna principa:

RADOZNALOST

Kada proces učenja ne nudi više od strukturirane repeticije, usvajanje postaje napor. Naš je cilj kroz niz nastavnih i vannastavnih aktivnosti u vama probuditi radoznalost koja ne implicira potrebu za učenjem, već želju za znanjem. Želimo vas podsjetiti kako ste jednom otkrivali svijet.

ZABAVA

Sve nastavne i vannastavne aktivnosti osmišljene su kako bi se polaznicima omogućio ugodan ambijent i slobodu nesputanog izražavanja.  Učenje prije svega mora biti zabavno!

INTERAKCIJA

Osim ako ne pričate sami sa sobom, jezik uglavnom upotrebljavate u interakciji s drugima. Mnemosyne tečajevi temelje se na situacijskoj interakciji polaznika tijekom nastave i vannastavnih društvenih aktivnosti s naglaskom na govorne vještine.

TEČAJEVI

Mnemosyne ne kategorizira tečajeve prema Zajedničkom Europskom referentnom okviru za jezike već su polaznici grupirani u skupine prema realnom stupnju znanja jezika.*

Svi naši tečajevi su autorski tečajevi maksimalno prilagođeni potrebama polaznika.

POČETNI (A1)

Namijenjen početnicima i svima onima koji žele krenuti od samog početka. Cilj tečaja je usvajanje vokabulara i sintaktičkih struktura potrebnih za snalaženje u svakodnevnim situacijama. Naglasak na govornoj produkciji uz intuitivan pristup strukturalnoj analizi jezika.

SREDNJI (A2 - B1)

Za polaznike koji vladaju osnovnim sintaktičkim strukturama i leksikom engleskog jezika.  Cilj tečaja je razvoj interpersonalne i prezentacijske komunikacije uz razvoj autodidakcijskih vještina nadgradnje leksika.

NAPREDNI (B2)

Tečaj za polaznike koji samostalno vladaju jezikom u svakodnevnim poslovnim i društvenim situacijama. Uz analizu svih gramatičkih i sintaktičkih struktura, napredna razina nudi uvid u semantičko bogatsvo engleskog jezika i tehnike samostalnog usavršavanja.

*Klasifikacija polaznika prema grupama  nakon inicijalnog razgovora s predavačima. Broj polaznika po grupi: 6 – 8.

DROP-IN / DROP-OUT TEČAJEVI

Iako su sva predavanja i aktivnosti pomno isplanirane i strukturirane, tečajevi ne prate linearnu strukturu ili sistematizaciju pojedinih programa već stvarne potrebe polaznika. Iz tog razloga tečajevima je moguće pristupiti u bilo kojem trenutku bez dojma o propuštenom.

MODULARNI SUSTAV

Tečajevi se temelje na modulima od 24 školska sata, od kojih 16 sati nastavnih aktivnosti i 8+ sati vannastavnih aktivnosti.  Tjedna nastava uključuje 4 sata nastavnih i 2+ sati vannastavnih aktivnosti* Tjedni raspored i popis vannastavnih aktivnosti nalazi se na oglasnoj ploči škole. Vannastavne aktivnosti održavaju se u prostorijama škole ili na ranije utvrđenoj lokaciji.

– U SURADNJI S RENOMIRANIM ZAGREBAČKIM UČILIŠTEM NUDIMO POVOLJNO POLAGANJE DRŽAVNIH ISPITA PREMA ZAJEDNIČKOM REFERENTNOM OKVIRU ZA JEZIKE A1 – A2 – B1 – B2 – (Upis u radnu knjižicu!)

PRIPREMNI TEČAJEVI

Pripremni tečajevi strukturirani su kao sustavna revizija traženih znanja pojedinog stupnja ili certifikata, te medodologije rješavanja zadataka pojedinog ispitivanja. Mnemosyne nudi pripreme za polaganje međunarodnih ispita poput FCE, IELTS ili KET, kao i pripreme za uspješno svladavanje ispita državne mature iz engleskog jezika na obje razine (A i B).

Pripreme za polaganje međunarodnih certifikata

Lorem ipsum dolor sit amet, imperdiet nullam, imperdiet metus et. Vel augue ante aliquam molestie ac sit, viverra et suspendisse, erat morbi aptent nunc mollis ipsum porttitor, vestibulum ultricies vel tortor ligula vitae luctus. Erat magnis ullamcorper at, in ut, sed commodo nullam semper quisque vestibulum ut, convallis adipiscing ut illo et, mauris rutrum quisquam arcu diam sed nulla.

Pripreme za polaganje ispita državne mature

Lorem ipsum dolor sit amet, imperdiet nullam, imperdiet metus et. Vel augue ante aliquam molestie ac sit, viverra et suspendisse, erat morbi aptent nunc mollis ipsum porttitor, vestibulum ultricies vel tortor ligula vitae luctus. Erat magnis ullamcorper at, in ut, sed commodo nullam semper quisque vestibulum ut, convallis adipiscing ut illo et, mauris rutrum quisquam arcu diam sed nulla.

Pošaljite upit!